vineri, 9 decembrie 2011

Cineva ca...Adele!


"I love food and hate exercise. I don't have time to work out. I don't want to be on the cover of Playboy or Vogue. I want to be on the cover of Rolling Stone or Q. I'm not a trend-setter. I'm a singer. I'd rather weigh a ton and make an amazing album then look like Nicole Richie and do a shit album. My aim in life is never to be skinny."(ADELE)


Cineva ca Adele.
Beatles, Rolling Stones, Sir Elton John, Amy Winehouse, Coldplay și Adele. O așez pe Adele pe același rang cu aceste nume, fără nicio problemă, pentru că și-a câștigat acest drept din plin.

Adele, pe numele său adevărat Adele Laurie Blue Adkins, este încă un artist pe care îl dă Anglia și care a ajuns, într-un timp record, la performanțe uluitoare și greu de egalat. Și care doboară record după record.

Această revelație a muzicii din toată lumea, de doar 23 ani, este unul dintre cei mai tineri compozitori din țara sa, cu o naturalețe evidentă , ce reușește cu fiecare interpretare să te cucerească și mai mult. 
Vocea puternică, dar în același timp, sensibilă, care îți atinge inima.

Când aud numele Adele, în minte, prima dată începe să-mi răsune vocea ei unică si inconfundabilă, cu unduirea ei sensibilă. Nicidecum nu-mi apare imaginea fizică, pe seama careia, unii fac glume, sau cine știe ce aspecte nesemnificative. Ceea ce contează este frumusețea derivată din muzica ei, așa cum ea însăși declară” Eu nu fac muzică pentru ochi, eu fac muzică pentru urechi."

Prea puțin mă interesează că nu se încadrează în “standardele” siluetei perfecte, dorite de unii din lumea show-bizului, sau că unii consideră că are un limbaj trivial. Până și aici, reușește să-și arate farmecul, pentru că acel limbaj e folosit în stilul său caracteristic, fermecător și cu mult umor.




De asemenea, îmi vine in cap imaginea ei, pe o scenă, stând pe un scaun….pentru că, pentru a realiza ceva măreț, de altceva nu mai are nevoie, fiind de ajuns prezența ei și ..un microfon.

Nu are nevoie de efecte speciale pe fundal, care să-ți ia ochii, nu are nevoie de trupe de dansatori care să-ți distragă atenția, de lumini care mai de care mai strălucitoare.

Într-un mod atât de simplu, reușește să adune în același loc atât de mulți oameni, reușește să te acapareze de la primele sunete, reușește să fie apreciată pentru videoclipuri simple, în alb negru și iar, doar stând pe un scaun.

Nu este nevoie de mai mult, atât timp cât reușește să-ți transmită un fior, un tremur în suflet și să te sensibilizeze.



Cineva ca Adele…mai rar!

Apreciez artistul din Adele pentru că are compoziții speciale, lirice, filtrate prin sensibilitatea proprie și mai ales, ”izvorâte” din propriile experiențe. Asta o face și mai specială. Faptul că reușește să se exprime atât de bine prin muzică. Și să transmită mai departe trăirile sale, în care milioane de alte personae se regăsesc.
Pentru că, în scurta sa carieră de până acum, a reușit ceea ce mulți nu vor reuși să dobândească în ani de zile.
A câștigat premii importante, a fost nominalizată la American Music Awards la 4 categorii( la 3 dintre ele fiind câștigătoare), ultimă dată când s-a mai întâmplat ca un artist britanic să fie nominalizat la 4 categorii a fost inainte ca ea să se nască (Billy Ocean, în 1987)(AMA este considerată cea mai importantă competiție, pentru că artiștii sunt nominalizați pe baza vânzărilor.)

Adele a atins un record impresionant, devenind prima artistă după Beatles (1964), cu două piese şi două albume în UK Top Five .

Recent, cel de-al doilea album al său, „21", lansat în luna ianuarie a acestui an, a staţionat 45 de săptămâni în top
10, ocupând prima poziţie timp de 18 săptămâni. Acest record fusese deţinut de Madonna, timp de 21 de ani, cu "Immaculate Collection", lansat în 1990.

Este nominalizată la Premiile Grammy din data de 12 februarie, la 6 categorii foarte importante( Piesa anului, Albumul anului, Înregistrarea anului, Cel mai bun album vocal pop, Cea mai bună evoluţie solo a unui artist pop, Compoziţia Anului.)
Și, cel mai recent record este atins prin faptul că, albumul “21” a devenit albumul secolului, cu 3,4 milioane de copii vândute.


Deși poate suna ciudat, nu pot decât să mă bucur că a existat în viața ei acel bărbat, de pe urma căruia a suferit atât de mult, încât a reușit să creeze aceste cantece, apreciate în toată lumea și care fac din ea un adevărat artist. Chiar și unul nonconformist. Care nu se lasă intimidat de gurile rele ce se iau de diverse aspecte legate de fizic, care este original prin modul cum interpretează, cum crează, cum simte și transmite. Unul care nu se teme, și mai ales, nu se ascunde după deget, recunoscând aspecte mai puțin plăcute din viața sa. Adele recunoaște că alcoolul a fost cel care a ajutat-o să compună muzica de pe ultimul ei album 21. Până la urmă, cel mai important este rezultatul final, inspirit  din trăirile tale, indifferent care sunt acestea.


duminică, 20 noiembrie 2011

Iubirea prinde glas cu prima privire ( II )


Balzac  afirmă în ”Comedia umană” că ”Iubirea există în glas, mai înainte de a fi mărturisită în priviri”.
Țin să-l contrazic. Și afirm :
Iubirea prinde glas cu prima privire.

Iubește-l, deși anii trec

Iubește-l în tăcere, Iubește-l și în cântec.

Iubește-l pătimaș, Iubește-l ca pe un copil

Iubește-l vibrant, Iubește-l nobil.



Iubește-l în culori, Iubește-l în nuanță

Iubește-l fără frică, Iubește-l cu speranță.

Iubește-i puritatea, Iubește-i și misterul

Iubește-i și trecutul, Iubește-i și prezentul.



Iubește-l ca la început, Iubește-l fără de final.

Iubește-l simplu, Iubește-l și regal.

Iubește-l păcătos, Iubește-l ca p-un sfânt

Iubește-l în fața tuturor, Iubește-l doar în gând.



Iubește-i și răspunsul, Iubește-i și întrebarea

Iubește-i rugămintea, Iubește-i așteptarea

Iubește-i îndoiala, Iubește-i frământarea

Iubește-i al său zbucium, Iubește-i și tăcerea.



Iubește-l doar pe el, Iubește-l mereu altfel

Iubește-l când îți cere.

Iubește-l pân la cer.



Adele - Make You Feel My Love
   
/diverse" title="diverse"> 





sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Zece de cinci ori pentru CAMPIOANĂ!




La mulți ani pentru una dintre persoanele care mă fac să mă simt mândră că sunt româncă!
La mulți ani pentru o campioană!
La mulți ani pentru acel copil din 1976 care a făcut ca o Românie întreagă să se mândrească!
La mulți ani pentru cea care a reușit să obțină primul zece în gimnastică!
La mulți ani pentru o femeie adevărată!
La mulți ani și la de 10 ori mai multe împliniri !

La mulți ani NADIA COMĂNECI!

marți, 25 octombrie 2011

Avem rege! La ce ne folosește altcineva?



Avem rege! 

La ce ne folosește altcineva?









Aplauze! Aplauze lungi pentru regele nostru! Aplauze pentru un ideal românesc. Pentru omul care merită tot respectul nostru. În fața căruia ne aplecăm. Și de la care vom lua aminte. Pentru că azi, Regele ne-a dat o adevărată lecție, spunând memorabil: ” Nu putem avea viitor, fără să respectăm trecutul!”.
Sunt sigură că nu s-a mai simțit o emoție ca cea de azi de prea mulți ani. Sunt sigură că Parlamentul nu a mai fost așa frumos de mult timp.

Azi este una dintre acele zile în care mai pot și mai am ocazia să afirm, după mult timp, că sunt mândră că sunt româncă, și să spun acest lucru cu bucurie.


S-au văzut atât de multe diferențe, s-au văzut lucruri plăcute, s-au văzut până la urmă, lucruri NORMALE, de care nu ar trebui să ne minunăm, ci să facă parte din realitatea noastră. S-a văzut decență.
Am ajuns să ne minunăm de un lucru firesc, de un lucru bun. De normalitate. Trăim într-un mediu atât de nociv și de anormal, format din persoane fără valoare, care nu mai au respectul oamenilor, care sunt atât de mici, atât de josnici, atât de absenți! 

Deși de la acest eveniment istoric au lipsit cei care conduc azi țara, nu știu cât de mult s-a simțit lipsa acestora. Când noi avem rege, la ce ne mai folosește altcineva? Cu ei, fără ei, tot acest discurs al Majestății Sale va fi cel care va rămâne mult timp în memoria românilor și mai puțin ceea ce au( n-au) ”făcut” absenții. Sau chiar că ei au lipsit. Asta nu mai are nicio importanță. Ne va rămâne însă o imagine frumoasă, unică, cu Regele Mihai în plenul Parlamentului. Aceste câteva minute cu Regele, care vor dăinui peste viitorul istoriei noastre.

Un discurs complet, care reușit să  cuprindă toate categoriile sociale, o "radiografie" a situației actuale a țării, cu referințe la trecut, dar și cu trimitere la viitor. Câteva fraze care au reușit să surprindă totul, să atingă toate punctele, să spună esențialul. Un discurs care face cât toate sutele, miile de ore irosite inutil de alții.
 
"Nu văd România ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o împrumut de la urmaşii noştri.”
Lumea de mâine nu poate exista fãrã moralã, fãrã credințã și fãrã memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie sã ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.”
”Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agãțarea de putere și
bunul plac nu au ce cãuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.”


Regele Mihai a vorbit astăzi în Parlamentul României, la mai bine de jumătate de veac de la abdicare.
Aceste sărbatorește astăzi frumoasa vârstă de 90 ani.
Un ”LA MULȚI ANI” regal!


miercuri, 19 octombrie 2011

Iubirea prinde glas cu prima privire


Balzac  afirmă în ”Comedia umană” că ”Iubirea există în glas, mai înainte de a fi mărturisită în priviri”.
Țin să-l contrazic. Și afirm :
Iubirea prinde glas cu prima privire.

Iubirea-i mai frumoasă mută
Când cel iubit te-atinge cu privirea
Te mângâie și-ți simte iubirea
Și-a inimii bătaie, în taină ți-o ascultă.

Învață să-l iubești doar cu privirea
Descoperă-i în ochi, mereu doar fericirea.
Nu irosi cuvinte, căci se sting prea ușor
Pe când o sărutare,  va fi mereu
Aprinsă,  cu un suflet stins de dor.

Învață să iubești așa cum inima ta simte
Iubește-l fără margini, Iubește-l fără limite.
Iubește-l într-un răsărit, sau în apus de soare
Iubește-l într-un infinit, unit mereu cu-o mare.
Iubește-i zâmbetul, Iubește-l când suspină
Iubește-l cu păcat, Iubește-l fără vină.

Iubește-l ca pe ultimul bărbat, rămas doar pentru tine
Iubește-l unic, pentru ieri, azi și mâine.

Extreme - More Than Words
   

luni, 29 august 2011

Dor de tine mereu



Daca vei cauta cuvantul”dor”pe google acesta iti va gasi aproximativ 104.000.000 de rezultate (0,10 secunde). Eu stiu doar ca atunci cand imi este dor, nu-mi trebuie nici macar o secunda ca sa stiu ca tu esti cel/cea ce imi lipseste.
Mi-e dor de tine cand ascult melodia noastra, ce ma duce inapoi la acel moment al nostru.Unul dintre acele momente care imi lipseste.Si care nu se mai intoarce. Si mai ales, tu nu te mai intorci. Chiar si asa …

Mi-e dor de tine cand apune sau rasare soarele.
Mi-e dor de tine cand ma trezesc dimineata, singur/a.
Mi-e dor de tine cand ceilalalti imi vorbesc de iubire.
Mi-e dor de tine cand privesc infinitul.
Mi-e dor de tine cand merg pe strada si ma lovesc accidental de oameni indragostiti, ce se tin de mana.
Mi-e dor de tine cand sunt trist/a, fericit/a, rad, plang.
Mi-e dor de tine cand mi-e greu sau cand imi este usor.
Mi-e dor de tine cand privesc la un film de dragoste.
Mi-e dor de tine cand mi-e cald, frig, bate vantul, ninge, ploua.
Mi-e dor de tine “ieri,azi si maine”.
Mi-e dor de tine noaptea, cand incerc sa adorm.
Mi-e dor de tine cand scriu despre dragoste.
Mi-e dor de tine cand intalnesc oameni noi.
Mi-e dor de tine cand ma intreaba lumea daca iubesc.
Mi-e dor de tine cand vad o cearta intre doi indragostiti.
Mi-e dor de tine cand ea/el” imi zice “te iubesc”.
Mi-e dor de tine chiar si cand incerc sa te uit.
Mi-e dor de tine cand stiu ca esti cu ea/el.
Mi-e dor de tine cand visez barbatul/femeia pe care il/o vreau alaturi.
Mi-e dor de tine cand nu te vad.
Mi-e dor de tine cand privesc in urma.
Mi-e dor de tine descoper o piesa noua la radio.
Mi-e dor de tine cand inchid ochii..sau cand visez cu ei deschisi.
Mi-e dor de tine acum.
Si stiu ca maine imi va fi la fel.

Maria Mena - Miss You Love


sâmbătă, 30 iulie 2011

Pentru cei ce nu mai sunt




Să mai trăieşti azi de-ţi mai permiţi
Când tu te zbaţi, te chinui şi te lupţi
Şi, brusc, fără să-i pese sorţii că te loveşte
Te lasă fără rost, cumplit ea te răneşte.
Şi priveste fără milă când tu il plângi
Pe cel iubit, ce azi alături nu-ţi mai este.

Şi astăzi plânge-o mamă
Şi chiar copiii plâng
Când văd că cei iubiţi, în prejmă
Nu mai sunt.

Căci au plecat fără un rămas-bun
Fără o ultimă privire, un sărut
Căci azi îi strigi, dar nu îţi mai răspund
Şi ţi-au rămas amintirile de demult.

Şi este greu, şi ai da orice ca iar să fie
Cu tine, acum în ceas de bucurie
Şi să mai râdeţi iară împreună
Să o /Să-l îmbrăţişezi şi „te iubesc”
O dată să-ţi mai spună.

„Şi îmi este greu, simt că n-o să reuşesc
Şi mă întreb, pentru ce eu astăzi mai trăiesc?
Dacă Tu Doamne ,mi-ai luat ce aveam mai scump?
Spune-mi tu Doamne,ce rost să mai eu de azi
Pe acest pământ?”

Sofia & Gaby - vei ramane in gandul meu



MADALINA MANOLE - SA MA PASTREZI, ORICE AR FI

miercuri, 13 iulie 2011

Romania, premianta la analfabetism.


Romania premianta la analfbetism.
Oficial, suntem pe primul loc pe podium la analfabetism( conform celui mai nou studiu anual al Comisiei Europene privind competenţele elevilor de pe continent).
Studiul arată că tinerii români nu pot să facă mai mult de o conexiune intre o informaţie pe care o găsesc în textele citite şi cunoştinţele din viaţa de zi cu zi sau nici măcar nu pot realiza acest lucru. Cercetarea mai arată că 41% din elevii români au acasă mai puţin de 10 cărţi.
La acest “success” national nu participa doar elevii care nu stiu sa citeasca, ci si “specialistii” care ar trebui sa-I ajute pe acestia sa-si imbunatateasca situatia.
Peste 40% dintre adolescenţii de 15 ani şi peste 38% din elevii de clasa a IV-a citesc cu dificultate, din aceasta reiese ca romanii reusesc cu greu sa priceapa ceea ce citesc mecanic.
6% dintre romani nu stiu sa citeasca. Si in acest caz reusim sa fim “inaintea” altor tari precum Bulgaria( doar 2%), Ungaria(1%).
Cat de rusinos poate fi faptul ca 150.000 de români nu ştiu deloc carte şi sunt nevoiţi să-şi pună amprenta în loc de semnătură??
Mai trist este faptul ca analfabetismul se “transmite” din familie in familie. Parintii care nu stiu carte si care nu au fost preocupati la viata lor de asa ceva, nu-si vor indruma copiii sa invete carte. Posibil sa nu vada rostul la asa ceva, posibil, din cauza faptului ca sunt destul de limitati sa li se para mult mai important ca urmasii lor sa aiba grija de porci, vaci, oi decat sa invete sa faca ceva mult mai util si mai benefic pentru viitor, sa incerce sa ajunge mai sus de atat. Pana la urma, nu sunt de condamnat in totalitate acesti parinti, pentru ca ei se gandesc doar la momentul de fata, se gandesc cum sa scape de saracia lucie in care traiesc si fac tot ce e cu putinta sa aiba ce manca.
Si ne mai intrebam incotro merge invatamantul romanesc? Sau cine e de vina? Dupa parerea mea toti sunt de vina: elevii, profesorii, guvernantii, parintii. Toti au un “merit” la acest motiv”de mandrie”.
Top 5 ţări la analfabeţi
- România - 41%
- Bulgaria - 40%
- Luxemburg - 26%
- Austria - 25%
- Turcia - 24%


Pentru a ne mai trece din amarul si "bucuria "acestui "premiu I " la analfabetism...

vineri, 9 decembrie 2011

Cineva ca...Adele!


"I love food and hate exercise. I don't have time to work out. I don't want to be on the cover of Playboy or Vogue. I want to be on the cover of Rolling Stone or Q. I'm not a trend-setter. I'm a singer. I'd rather weigh a ton and make an amazing album then look like Nicole Richie and do a shit album. My aim in life is never to be skinny."(ADELE)


Cineva ca Adele.
Beatles, Rolling Stones, Sir Elton John, Amy Winehouse, Coldplay și Adele. O așez pe Adele pe același rang cu aceste nume, fără nicio problemă, pentru că și-a câștigat acest drept din plin.

Adele, pe numele său adevărat Adele Laurie Blue Adkins, este încă un artist pe care îl dă Anglia și care a ajuns, într-un timp record, la performanțe uluitoare și greu de egalat. Și care doboară record după record.

Această revelație a muzicii din toată lumea, de doar 23 ani, este unul dintre cei mai tineri compozitori din țara sa, cu o naturalețe evidentă , ce reușește cu fiecare interpretare să te cucerească și mai mult. 
Vocea puternică, dar în același timp, sensibilă, care îți atinge inima.

Când aud numele Adele, în minte, prima dată începe să-mi răsune vocea ei unică si inconfundabilă, cu unduirea ei sensibilă. Nicidecum nu-mi apare imaginea fizică, pe seama careia, unii fac glume, sau cine știe ce aspecte nesemnificative. Ceea ce contează este frumusețea derivată din muzica ei, așa cum ea însăși declară” Eu nu fac muzică pentru ochi, eu fac muzică pentru urechi."

Prea puțin mă interesează că nu se încadrează în “standardele” siluetei perfecte, dorite de unii din lumea show-bizului, sau că unii consideră că are un limbaj trivial. Până și aici, reușește să-și arate farmecul, pentru că acel limbaj e folosit în stilul său caracteristic, fermecător și cu mult umor.




De asemenea, îmi vine in cap imaginea ei, pe o scenă, stând pe un scaun….pentru că, pentru a realiza ceva măreț, de altceva nu mai are nevoie, fiind de ajuns prezența ei și ..un microfon.

Nu are nevoie de efecte speciale pe fundal, care să-ți ia ochii, nu are nevoie de trupe de dansatori care să-ți distragă atenția, de lumini care mai de care mai strălucitoare.

Într-un mod atât de simplu, reușește să adune în același loc atât de mulți oameni, reușește să te acapareze de la primele sunete, reușește să fie apreciată pentru videoclipuri simple, în alb negru și iar, doar stând pe un scaun.

Nu este nevoie de mai mult, atât timp cât reușește să-ți transmită un fior, un tremur în suflet și să te sensibilizeze.



Cineva ca Adele…mai rar!

Apreciez artistul din Adele pentru că are compoziții speciale, lirice, filtrate prin sensibilitatea proprie și mai ales, ”izvorâte” din propriile experiențe. Asta o face și mai specială. Faptul că reușește să se exprime atât de bine prin muzică. Și să transmită mai departe trăirile sale, în care milioane de alte personae se regăsesc.
Pentru că, în scurta sa carieră de până acum, a reușit ceea ce mulți nu vor reuși să dobândească în ani de zile.
A câștigat premii importante, a fost nominalizată la American Music Awards la 4 categorii( la 3 dintre ele fiind câștigătoare), ultimă dată când s-a mai întâmplat ca un artist britanic să fie nominalizat la 4 categorii a fost inainte ca ea să se nască (Billy Ocean, în 1987)(AMA este considerată cea mai importantă competiție, pentru că artiștii sunt nominalizați pe baza vânzărilor.)

Adele a atins un record impresionant, devenind prima artistă după Beatles (1964), cu două piese şi două albume în UK Top Five .

Recent, cel de-al doilea album al său, „21", lansat în luna ianuarie a acestui an, a staţionat 45 de săptămâni în top
10, ocupând prima poziţie timp de 18 săptămâni. Acest record fusese deţinut de Madonna, timp de 21 de ani, cu "Immaculate Collection", lansat în 1990.

Este nominalizată la Premiile Grammy din data de 12 februarie, la 6 categorii foarte importante( Piesa anului, Albumul anului, Înregistrarea anului, Cel mai bun album vocal pop, Cea mai bună evoluţie solo a unui artist pop, Compoziţia Anului.)
Și, cel mai recent record este atins prin faptul că, albumul “21” a devenit albumul secolului, cu 3,4 milioane de copii vândute.


Deși poate suna ciudat, nu pot decât să mă bucur că a existat în viața ei acel bărbat, de pe urma căruia a suferit atât de mult, încât a reușit să creeze aceste cantece, apreciate în toată lumea și care fac din ea un adevărat artist. Chiar și unul nonconformist. Care nu se lasă intimidat de gurile rele ce se iau de diverse aspecte legate de fizic, care este original prin modul cum interpretează, cum crează, cum simte și transmite. Unul care nu se teme, și mai ales, nu se ascunde după deget, recunoscând aspecte mai puțin plăcute din viața sa. Adele recunoaște că alcoolul a fost cel care a ajutat-o să compună muzica de pe ultimul ei album 21. Până la urmă, cel mai important este rezultatul final, inspirit  din trăirile tale, indifferent care sunt acestea.


duminică, 20 noiembrie 2011

Iubirea prinde glas cu prima privire ( II )


Balzac  afirmă în ”Comedia umană” că ”Iubirea există în glas, mai înainte de a fi mărturisită în priviri”.
Țin să-l contrazic. Și afirm :
Iubirea prinde glas cu prima privire.

Iubește-l, deși anii trec

Iubește-l în tăcere, Iubește-l și în cântec.

Iubește-l pătimaș, Iubește-l ca pe un copil

Iubește-l vibrant, Iubește-l nobil.



Iubește-l în culori, Iubește-l în nuanță

Iubește-l fără frică, Iubește-l cu speranță.

Iubește-i puritatea, Iubește-i și misterul

Iubește-i și trecutul, Iubește-i și prezentul.



Iubește-l ca la început, Iubește-l fără de final.

Iubește-l simplu, Iubește-l și regal.

Iubește-l păcătos, Iubește-l ca p-un sfânt

Iubește-l în fața tuturor, Iubește-l doar în gând.



Iubește-i și răspunsul, Iubește-i și întrebarea

Iubește-i rugămintea, Iubește-i așteptarea

Iubește-i îndoiala, Iubește-i frământarea

Iubește-i al său zbucium, Iubește-i și tăcerea.



Iubește-l doar pe el, Iubește-l mereu altfel

Iubește-l când îți cere.

Iubește-l pân la cer.



Adele - Make You Feel My Love
   
/diverse" title="diverse"> 





sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Zece de cinci ori pentru CAMPIOANĂ!




La mulți ani pentru una dintre persoanele care mă fac să mă simt mândră că sunt româncă!
La mulți ani pentru o campioană!
La mulți ani pentru acel copil din 1976 care a făcut ca o Românie întreagă să se mândrească!
La mulți ani pentru cea care a reușit să obțină primul zece în gimnastică!
La mulți ani pentru o femeie adevărată!
La mulți ani și la de 10 ori mai multe împliniri !

La mulți ani NADIA COMĂNECI!

marți, 25 octombrie 2011

Avem rege! La ce ne folosește altcineva?



Avem rege! 

La ce ne folosește altcineva?









Aplauze! Aplauze lungi pentru regele nostru! Aplauze pentru un ideal românesc. Pentru omul care merită tot respectul nostru. În fața căruia ne aplecăm. Și de la care vom lua aminte. Pentru că azi, Regele ne-a dat o adevărată lecție, spunând memorabil: ” Nu putem avea viitor, fără să respectăm trecutul!”.
Sunt sigură că nu s-a mai simțit o emoție ca cea de azi de prea mulți ani. Sunt sigură că Parlamentul nu a mai fost așa frumos de mult timp.

Azi este una dintre acele zile în care mai pot și mai am ocazia să afirm, după mult timp, că sunt mândră că sunt româncă, și să spun acest lucru cu bucurie.


S-au văzut atât de multe diferențe, s-au văzut lucruri plăcute, s-au văzut până la urmă, lucruri NORMALE, de care nu ar trebui să ne minunăm, ci să facă parte din realitatea noastră. S-a văzut decență.
Am ajuns să ne minunăm de un lucru firesc, de un lucru bun. De normalitate. Trăim într-un mediu atât de nociv și de anormal, format din persoane fără valoare, care nu mai au respectul oamenilor, care sunt atât de mici, atât de josnici, atât de absenți! 

Deși de la acest eveniment istoric au lipsit cei care conduc azi țara, nu știu cât de mult s-a simțit lipsa acestora. Când noi avem rege, la ce ne mai folosește altcineva? Cu ei, fără ei, tot acest discurs al Majestății Sale va fi cel care va rămâne mult timp în memoria românilor și mai puțin ceea ce au( n-au) ”făcut” absenții. Sau chiar că ei au lipsit. Asta nu mai are nicio importanță. Ne va rămâne însă o imagine frumoasă, unică, cu Regele Mihai în plenul Parlamentului. Aceste câteva minute cu Regele, care vor dăinui peste viitorul istoriei noastre.

Un discurs complet, care reușit să  cuprindă toate categoriile sociale, o "radiografie" a situației actuale a țării, cu referințe la trecut, dar și cu trimitere la viitor. Câteva fraze care au reușit să surprindă totul, să atingă toate punctele, să spună esențialul. Un discurs care face cât toate sutele, miile de ore irosite inutil de alții.
 
"Nu văd România ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o împrumut de la urmaşii noştri.”
Lumea de mâine nu poate exista fãrã moralã, fãrã credințã și fãrã memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie sã ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.”
”Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agãțarea de putere și
bunul plac nu au ce cãuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.”


Regele Mihai a vorbit astăzi în Parlamentul României, la mai bine de jumătate de veac de la abdicare.
Aceste sărbatorește astăzi frumoasa vârstă de 90 ani.
Un ”LA MULȚI ANI” regal!


miercuri, 19 octombrie 2011

Iubirea prinde glas cu prima privire


Balzac  afirmă în ”Comedia umană” că ”Iubirea există în glas, mai înainte de a fi mărturisită în priviri”.
Țin să-l contrazic. Și afirm :
Iubirea prinde glas cu prima privire.

Iubirea-i mai frumoasă mută
Când cel iubit te-atinge cu privirea
Te mângâie și-ți simte iubirea
Și-a inimii bătaie, în taină ți-o ascultă.

Învață să-l iubești doar cu privirea
Descoperă-i în ochi, mereu doar fericirea.
Nu irosi cuvinte, căci se sting prea ușor
Pe când o sărutare,  va fi mereu
Aprinsă,  cu un suflet stins de dor.

Învață să iubești așa cum inima ta simte
Iubește-l fără margini, Iubește-l fără limite.
Iubește-l într-un răsărit, sau în apus de soare
Iubește-l într-un infinit, unit mereu cu-o mare.
Iubește-i zâmbetul, Iubește-l când suspină
Iubește-l cu păcat, Iubește-l fără vină.

Iubește-l ca pe ultimul bărbat, rămas doar pentru tine
Iubește-l unic, pentru ieri, azi și mâine.

Extreme - More Than Words
   

luni, 29 august 2011

Dor de tine mereu



Daca vei cauta cuvantul”dor”pe google acesta iti va gasi aproximativ 104.000.000 de rezultate (0,10 secunde). Eu stiu doar ca atunci cand imi este dor, nu-mi trebuie nici macar o secunda ca sa stiu ca tu esti cel/cea ce imi lipseste.
Mi-e dor de tine cand ascult melodia noastra, ce ma duce inapoi la acel moment al nostru.Unul dintre acele momente care imi lipseste.Si care nu se mai intoarce. Si mai ales, tu nu te mai intorci. Chiar si asa …

Mi-e dor de tine cand apune sau rasare soarele.
Mi-e dor de tine cand ma trezesc dimineata, singur/a.
Mi-e dor de tine cand ceilalalti imi vorbesc de iubire.
Mi-e dor de tine cand privesc infinitul.
Mi-e dor de tine cand merg pe strada si ma lovesc accidental de oameni indragostiti, ce se tin de mana.
Mi-e dor de tine cand sunt trist/a, fericit/a, rad, plang.
Mi-e dor de tine cand mi-e greu sau cand imi este usor.
Mi-e dor de tine cand privesc la un film de dragoste.
Mi-e dor de tine cand mi-e cald, frig, bate vantul, ninge, ploua.
Mi-e dor de tine “ieri,azi si maine”.
Mi-e dor de tine noaptea, cand incerc sa adorm.
Mi-e dor de tine cand scriu despre dragoste.
Mi-e dor de tine cand intalnesc oameni noi.
Mi-e dor de tine cand ma intreaba lumea daca iubesc.
Mi-e dor de tine cand vad o cearta intre doi indragostiti.
Mi-e dor de tine cand ea/el” imi zice “te iubesc”.
Mi-e dor de tine chiar si cand incerc sa te uit.
Mi-e dor de tine cand stiu ca esti cu ea/el.
Mi-e dor de tine cand visez barbatul/femeia pe care il/o vreau alaturi.
Mi-e dor de tine cand nu te vad.
Mi-e dor de tine cand privesc in urma.
Mi-e dor de tine descoper o piesa noua la radio.
Mi-e dor de tine cand inchid ochii..sau cand visez cu ei deschisi.
Mi-e dor de tine acum.
Si stiu ca maine imi va fi la fel.

Maria Mena - Miss You Love


sâmbătă, 30 iulie 2011

Pentru cei ce nu mai sunt




Să mai trăieşti azi de-ţi mai permiţi
Când tu te zbaţi, te chinui şi te lupţi
Şi, brusc, fără să-i pese sorţii că te loveşte
Te lasă fără rost, cumplit ea te răneşte.
Şi priveste fără milă când tu il plângi
Pe cel iubit, ce azi alături nu-ţi mai este.

Şi astăzi plânge-o mamă
Şi chiar copiii plâng
Când văd că cei iubiţi, în prejmă
Nu mai sunt.

Căci au plecat fără un rămas-bun
Fără o ultimă privire, un sărut
Căci azi îi strigi, dar nu îţi mai răspund
Şi ţi-au rămas amintirile de demult.

Şi este greu, şi ai da orice ca iar să fie
Cu tine, acum în ceas de bucurie
Şi să mai râdeţi iară împreună
Să o /Să-l îmbrăţişezi şi „te iubesc”
O dată să-ţi mai spună.

„Şi îmi este greu, simt că n-o să reuşesc
Şi mă întreb, pentru ce eu astăzi mai trăiesc?
Dacă Tu Doamne ,mi-ai luat ce aveam mai scump?
Spune-mi tu Doamne,ce rost să mai eu de azi
Pe acest pământ?”

Sofia & Gaby - vei ramane in gandul meu



MADALINA MANOLE - SA MA PASTREZI, ORICE AR FI

miercuri, 13 iulie 2011

Romania, premianta la analfabetism.


Romania premianta la analfbetism.
Oficial, suntem pe primul loc pe podium la analfabetism( conform celui mai nou studiu anual al Comisiei Europene privind competenţele elevilor de pe continent).
Studiul arată că tinerii români nu pot să facă mai mult de o conexiune intre o informaţie pe care o găsesc în textele citite şi cunoştinţele din viaţa de zi cu zi sau nici măcar nu pot realiza acest lucru. Cercetarea mai arată că 41% din elevii români au acasă mai puţin de 10 cărţi.
La acest “success” national nu participa doar elevii care nu stiu sa citeasca, ci si “specialistii” care ar trebui sa-I ajute pe acestia sa-si imbunatateasca situatia.
Peste 40% dintre adolescenţii de 15 ani şi peste 38% din elevii de clasa a IV-a citesc cu dificultate, din aceasta reiese ca romanii reusesc cu greu sa priceapa ceea ce citesc mecanic.
6% dintre romani nu stiu sa citeasca. Si in acest caz reusim sa fim “inaintea” altor tari precum Bulgaria( doar 2%), Ungaria(1%).
Cat de rusinos poate fi faptul ca 150.000 de români nu ştiu deloc carte şi sunt nevoiţi să-şi pună amprenta în loc de semnătură??
Mai trist este faptul ca analfabetismul se “transmite” din familie in familie. Parintii care nu stiu carte si care nu au fost preocupati la viata lor de asa ceva, nu-si vor indruma copiii sa invete carte. Posibil sa nu vada rostul la asa ceva, posibil, din cauza faptului ca sunt destul de limitati sa li se para mult mai important ca urmasii lor sa aiba grija de porci, vaci, oi decat sa invete sa faca ceva mult mai util si mai benefic pentru viitor, sa incerce sa ajunge mai sus de atat. Pana la urma, nu sunt de condamnat in totalitate acesti parinti, pentru ca ei se gandesc doar la momentul de fata, se gandesc cum sa scape de saracia lucie in care traiesc si fac tot ce e cu putinta sa aiba ce manca.
Si ne mai intrebam incotro merge invatamantul romanesc? Sau cine e de vina? Dupa parerea mea toti sunt de vina: elevii, profesorii, guvernantii, parintii. Toti au un “merit” la acest motiv”de mandrie”.
Top 5 ţări la analfabeţi
- România - 41%
- Bulgaria - 40%
- Luxemburg - 26%
- Austria - 25%
- Turcia - 24%


Pentru a ne mai trece din amarul si "bucuria "acestui "premiu I " la analfabetism...